Андрій Демченко розповів про ситуацію на Сумщині

Прикордонники розказали, у якій області України найбільше російських ДРГ

Новини

Сумська область залишається “лідером” по вразливості від терористичної роботи російських ДРГ. Майже щодня туди проникають невеликі розвідувальні групи з метою виявити наші позиції та завдати як можна більшої шкоди цівільному населенню.

Підрозділи ЗСУ знешкоджують ДРГ

Про кількість випадків ворожих проникнень та інші аспекти ситуації на прикордонній Сумщині розповів під час телемарафону “Єдині новини” речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. За його словами, сусідня Харківська область аткож страждає від ворожих проникнень та обстрілів.

“Найбільше ми фіксуємо спроби заходу ворожих ДРГ в напрямку Сумщини. Активність також залишається і по напрямку Харківщини, але наші підрозділи та інші складові Сил оборони роблять усе можливе, щоб вчасно виявляти такі групи, завдають по них удари, щоб вибивати їх за межі нашої країни”.

Військові навчання на Сумщині

Жителів області попередили: біля прикордонних населених пунктів часто можна чути звуки вибухів. Місцеві адміністрації закликають зберігати спокій. Найближчим часом наземного наступу з півночі не планується, бо наша розвідка не спостерігає суттєвих скупчень ворожих сил. Ситуація неспокійна через часті артилерійські обстріли зі сторони РФ, а також військові навчання, які проводяться українськими обєднаними Силами оборони. Так, на Сумчині Нацгвардія, тероборона СБУ та ДПСУ проводять розвідувальні антидиверсійні заходи та тренування по відбиттю ворожих атак.

ДРГ на Сумщині: як Сили оборони охороняють кордон

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *