Саміт у Брюсселі закінчився: які результати?

ЄС таки схвалила 50 мільйонів для України: стало відомо про результати голосування

Новини

Вранці 1 лютого у Брюсселі розпочалось позачергове засідання з приводу українського питання. Голосували за надання фінансової підтримки Києву у розмірі 50 мільйонів євро.

Довгоочікуване рішення: допомогу таки схвалили

Під час засідання усі 27 країн-членів, які брали участь у заході, одностайно схвалили рішення про перерахування коштів Києву. Україна отримає усю суму упродовж 4 років, за цей термін наш уряд має показати предметні результати фінансування. Перед голосуванням до учасників засідання в режимі онлайн долучився президент України Зеленський. Після його промови відбулось схвалення рішення, з яким Європа так довго зволікала. Що це означає для нашої економіки сьогодні та на перспективу, а також як вплине на подальший хід війни – вже встиг прокоментувати Денис Шмигаль.

Шмигаль про перші результати

Прем’єр-міністр України одразу після засідання поділився радісною новинох зі співгромадянами. Нагадаємо, Європа довго зволікала з фінансуванням через ветування Будапештом рішення. Віктор Орбан відмовлявся визнавати право України на отримання допомоги; аж сьогодні стало відомо, що він також проголосував “за”.

«Це рішення забезпечить стійке, довгострокове та передбачуване фінансування для України. ЄC бере на себе лідерство та відповідальність у питанні підтримки України. Ми знаємо, що поставлено на карту», – написав він в соцмережі X.

ЄС виділила 50 мільйонів на розвиток України


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *