Саміт у Брюсселі вже розпочався

1 лютого Брюссель голосуватиме за надання Україні 50 мільйонів євро

Новини

Вранці 1 лютого президент України звернувся по відеозв’язку до учасників саміту у Брюсселі. Згодом вони мають вирішити, чи надавати Україні 50 мільйонів євро на подальше відновлення.

Що відомо про Саміт?

Позачергова зустріч лідерів європейських держав має на меті розвязати найбільш гості пролітичні. соціальні та економічні питання країн Східної Європи. Українське питання – перше на порядку денному. о 10.00 за київським часом президент Зеленський має виступити перед високопосадовцями із поясненням ситуації в Україні та чому саме нам необхідна така сума для відновлення. У планах – надавати грошові транши частинами упродовж чотирьох років. За цей період Україна повинна відновити економіку та розвинути військову сферу, а також дійти до спроможності самостійно фінансувати власну соціальну сферу.

Як контролюватимуться надані кошти

За програмою Ukraine Facility, яка була створена спеціально для України, європейські лідери пропонують різні варіанти аудиту. Зокрема, Віктор Орбан досі наполягає на тому, що наша країна не заслуужила такі пільги, а вже якщо їх і давати, то так, щоб в будь-який час можна було припинити фінансування за потреби. Інші лідери коментують так: “Європейська Рада щороку проводитиме дебати щодо реалізації механізму з метою надання вказівок щодо підходу ЄС до ситуації, що виникла внаслідок агресивної війни Росії проти України”. Про це пишуть у проекті висновків Саміту.

Саміт у Брюсселі пройде 1 лютого

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *