В Україні будуватимуть енергоблоки за новими технологіями

Найпотужніша в Європі АЕС скоро з’явиться в Україні

Новини

Нещодавно стало відомо про те, що на Хмельницькій АЕС будуть будувати ще кілька нових реакторів. Пісця цього атомна станція по праву вважатиметься найбільш потужною в усій Європі. Детальніше про це розповіли у Міністерстві енергетики.

Що відомо про будівництво нових енергоблоків?

За словами міністра енергетики Германа Галущенко будівництво нових енергоблоків не є новиною. Вони будуть компенсувати потужності Запорізької АЕС, яка нині контролюється окупантами. Нагадаємо, на Запоріжжі вже майже два роки російські загарбники створюють загрозу екологічної катастрофи для усієї Європи. Україна ж збирається розбудовувати Хмельницьку АЕС, щоб компенсувати енерговироблення для регіонів на подальший період.

“Ми це розглядаємо як механізм компенсації потужностей окупованої Запорізької АЕС. Ми розуміємо, що повернемо цю станцію обов’язково, це питання часу. Інше питання – у якому стані ми її повернемо і чи зможемо одразу її запустити в роботу”, – зазначив Галущенко.

Нова технологія у будівництві ХАЕС

Інвестувати у будівництво будуть американські компанії. Зі слів міністра енергетики відомо, що “компанія Westinghouse веде з українською стороною перемовини за двома проєктами: будівництво 3-го та 4-го блоків за технологією ВВЕР-1000, а також побудова ще двох реакторів типу АР1000”. Цікавий факт: реактори АР1000 ще не будували у Європі; Україна займе перше місце по енергетичній потужності, а ХАЕС буде першим обє’ктом, який презентуватиме енергопродукт нового типу. Головне – ця технологія надпотужна та безпечна. Навіть у випадку аварії чи пошкодження резервних генераторів безпека на станції зберігатиметься протягом 72 годин.

ХАЕС буде найпотужнішою в Європі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *