Що відомо про збиття Іл-76 станом на 27 січня?

Нові подробиці падіння Іл-76, що говорять в Україні?

Новини

Україна переконана: збитим над Бєлгородщиною літаком Іл-76 Росія транспортувала ракети для обстрілу Харківщини. Сторона ж противника заперечує це і заявляє, що літаком перевозили українських військовополонених, яких готували для обміну.

Скільки часу потрібно для експертизи?

РФ відкидає можливість залучення до розслідування міжнарожних незалежних еспертів. У публічному просторі це розцінюють як спробу скомпроментувати українську сторону, звинувативши ЗСУ та військово-політичне керівництво у вбивстві власних громадян. Речник делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Олександр Власенко пояснив: якщо на борту справді знаходились українці, то часу для проведення розслідування знадобиться більше.

“Дуже мало часу минуло від того моменту для того, щоб були такі заяви, щоб були такі сигнали (про те, що РФ готова віддати Україні тіла – ред.). Тобто, зазвичай, має більше часу пройти для того, щоб сторони провели такий обмін“, – пояснив він.

17 тисяч зниклих безвісти українців: чи буде їх хтось шукати?

Журналісти почали ставити логічні питання Власенку: якщо на борту справді були українці, то їх, вірогідно, мають розшукувати родичі. Крім того, сторони, які готуються до обміну військовополоненими, мають списки цих людей. Чому процедура встановлення істини є такою тривалою і у чому полягають труднощі – громадськості не пояснюють. Загалом представник комітету Червоного Хреста в Україні повідомив, що станом на кінець 2023 в Україні було зафіксовано близько 17 тисяч громадян, як військових так і цивільних, які зникли безвісти.

Падіння Іл-76: невже на борту справді були українці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *