Яку пенсію отримуватимуть українці в 2024?

В Україні зріс розмір пенсій, коментар від пенсійного фонду

Новини

Станом на початок 2024 року в Україні налічувалось більше 10 мільйонів пенсіонерів. Від початку року пенсіонери отримали регулярні місячні виплати на пенсійні картки у більшому розмірі, ніж завжди.

Українцям збільшили пенсії?

До грудня 2203 року чисельність пенсіонерів, що перебували на обліку у Пенсійному фонді, суттєво зменшилась. За статистичними даними фонду чисельність осіб зменшилась на 1,6%, це близько 171 тисячі л.дей. За рахунок цього загальна сума, розрахована на пенсійні виплати, була перерахована. З урахуванням інфляції пенсії в Україні в середньому зросли на 10,8 %. У доларовому еквіваленті цифру можна виразити так: 13,6%. що дорівнює приблизно 141 долару.

Скільки грошей отримують пенсіонери в Україні

Більше половини отримувачів пенсій мають щомісяця менше 5 тисяч гривень. Близько 60-66% пенсіонерів живуть майже на мінімальні виплати. 23% отримують від 5 до 10 тисяч гривень. Лише 11% люей літнього віку можуть розраховувати на пенсію більше 10 тисяч, але за встановленою новою межею ніхто навіть з людей з великим стажем не отримає більше 23 тисяч. Суттєвою та гострою залишається проблема з індексацією. Кілька тисяч держслужбовців вже багато років очікують перерахування пенсій за державний стаж та вислугу років.

В Україні змінились розміри пенсійних виплат

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *