Самохідні установки нового типу скоро будуть в Україні

Франція готова допомагати Україні у виготовленні зброї

Новини

18 січня у мережі з’явилась новина про те, що Франція бере на себе зобов’язання по допомозі Україні у виготовленні зброї. Йдеться про 78 самохідних артилерійських установок Caesar.

“Флагман французької артилерії” тепер в Україні

Наша країна вже закупила кілька самохідних установок у французького виробника. Нині вони вже перебувають на фронті. З огляду на те. що допомога США значно послабилась, Франція вирішила перевести свою економіку частково на військові рейки та виготовляти більше зброї для України. Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив в інтерв’ю Le Parisien. “Як пише Le Parisien, самохідна артилерійська установка Caesar є «флагманом французької артилерії». Ця САУ має калібр 155 мм і здатна вести вогонь на відстань до 42 км. При цьому робить близько шести пострілів за хвилину”, – повідомляє “Ракурс”.

Західна Європа посилює допомогу Україні

Самохідна артилерійська установка може розвивати швидкість до 80 км/год по дорозі з твердим покриттям та 50 км/год бездоріжжям. Такий “апарат” потрібен на усіх ділянках фронту, але наразі “Цезарів” в Україні дуже мало. У Міністерстві оборони не втрачають оптимізму: до весни там чекають постачання не тільки тих військових пакетів, про які було публічно оголошено. Київ, очевидно, таки готується до контрнаступу і повільними темпами нарощує оборонну міць. 17 січня українці почули про те, що Німеччина готова передати нам кілька одиниць важкої техніки, а також снаряди та запчастини до неї.

Франція буде виготовляти зброю для України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *