Анджей Дуда закликав партнерів підтримувати Україну

Чи приймуть Україну до НАТО до закінчення війни?

Новини

Польський президент Анджей Дуда нещодавно виступив із промовою щодо перспективи вступу України до НАТО. Усім відомо, що під час дії воєнного стану це не можливо, але є нюанси.

Дуда про вступ до НАТО

Поки в Україні війна, вступ до альянсу не можливий. Але Україна вже зробила багато кроків до європейської інтеграції. Анджей Дуда наголосив: Європа налаштована всіляко допомагати воюючій державі у цьому процесі та готова пришвидшити вступ до ЄС та НАТО. Для цього країна має тримати лист-запрошення. Це не означатиме вступ, але “піджене” процес перемовин. “Україна повинна отримати запрошення до НАТО, яке би розпочало цей процес. Це надзвичайно важливо також для морального духу захисників України”.

Чим загрожує поразка України?

Майже щодня чуємо заклики різних європейських посадовців щодо подальшої підтримки України. Схоже, на Заході починають розуміти відбиття російської агресії. Цього разу президент Польщі закликав робити все, аби Україна вистояла у війні з Росією. “Якщо Росія в цій війні переможе, то буде продовжувати свою агресивну політику, а якщо буде продовжувати свою агресивну політику, то практично очевидно, що нападе знову й будемо мати чергову війну наслідком російської агресії”, – з такими словами Дуда звернувся до колег та європейської громадськості. 15 січня у Давосі він також провів зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

Дуда розповів, чому саме зараз важливо підтримати Україну

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *