Черговий дефіцит електроенергії намічається в Україні

Намічається черговий дефіцит електроенергії по Україні

Новини

Показник споживання електроенергії знову “різко підскочив”, – про це повідомили в “Укренерго“. Зі зниженням температури повітря споживачі використовують більше електроенергії для забезпечення тепла в домівках. Також дається взнаки розпал робочого тижня. коли всі підприємства працюють на повну потужність.

Як пояснюють ситуацію у відомстві

Чи чекають Україну чергові відключення світла розповіли в “Укрегенго”. Ще вчора, 16 січня, представники відомства говорили, що таких випадків бути не повинно. Лише по деяким регіонам попередили про короткочасні відключення у звязку з ремонтними роботами. Станом на сьогодні існує загроза “перевантажити” лінії електропередач.

«Вчора, 16 січня, добовий максимум споживання був зафіксований близько 10:00. Він був на 0,9 % нижче за добовий максимум 15 січня. Сьогодні на 9:10 споживання на 4% перевищує відповідний показник вівторка 16 січня. Причина – відчутне похолодання, від -3 °C 16 січня до -7 °C сьогодні, 17 січня», – йдеться у повідомленні від “Укренерго”.

Надалі дефіцит зростатиме

Через стрімке похолодання в Україні дефіцит електроенергії, за прогнозами фахівців, зростатиме. Якщо до кінця тижня не спадуть морози, то на вихідних може бути зафіксована критична межа. З 8 ранку до 20 години вечора споживачів просять обмежити використання ресурсу. У протилежному випадку українці будуть під загрозою короткочасних блекаутів. В обласних філіях компанії пояснюють, що не тривалі відключення у зимовий період – нормальне явище.

В Україні наростає дефіцит електроенергії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *