Залужного таки звільнять чи залишать на посаді?

У Вашингтоні вже знають про рішення Зеленського звільнити Залужного

Новини

Західне видання Washington Post опублікувало інформацію про можливе звільнення генерала Залужного. Виявляється, у Вашингтоні давно знають про це рішення, але дотримуються нейтральної позиції.

Як реагує Білий дім на можливе звільнення Залужного?

Останніми днями в Україні спостерігається справжній ажіотаж довкола теми звільнення Залужного Зеленським. Достеменно не відомо, чи відставка генерала – правда. Розголос, якого набула ситуація, більше схожий на політичний фарс. Сам Зеленський жодного разу не підтвердив свого наміру відправити військового у відставку, та й наказу про звільнення українці не бачили. Що відбувається в кулуарах ОП також пояснити важно. Восени секретар РНБО Олексій Данілов дав кілька інтервю журналістам, де наголосив на чулових відносинах між Зеленським і Залужним.

Що відбувається насправді?

Експерти припускають, що розголос довкола теми спровокований необхідністю пролобіювати власні політични проекти деякими представниками військово-політичної верхівки. Мовляв, поки українці обговорюватимуть можливу відставку, у Раді слухатимуть не популярні серед населення законопроекти. Сам Валерій Залужний власну відставку теж поки що не коментував. Громадяни обурюються: якщо рішення вже прийняте, то чому б його не оприлюднити на широкий загал? В політичні інтриги української еліти Білий дім не втручається: там київським посадовцям надали право самостійно вирішувати внутрішні питання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *