Росія атакувала Україну, запущено 35 дронів

Чому Україна почала збивати менше повітряних цілей: пояснення від Юрія Ігната

Новини

Останніми днями бачимо, що українська ППО збиває далеко не усі цілі. Більше того – часом відсоток збиття зовсім малий. Чому так – розповів речник ПС Юрій Іграт.

Від чого залежить результативність роботи ППО

Ігнат пояснив: люди повинні розуміти, що якість збиття повітряних цілей залежить від того. як ворог використовує свою техніку. Наприклад, якщо росіяни хочуть поцілити по прифронтовим територіям або обстрілюють майже лінію фронту, то збити такі ракети і “шахеди” практично не можливо. Для того, щоб система ППО відреагувала, потрібен деякий час. Між пуском дрону і його влучанням на прифронтовій території минають короткі хвилини, за які наші радари не встигають зафіксувати об’єкт.

15 з 35 дронів за ніч

У ніч на 30 січня РФ атакувала Україну 35 бойовими дронами. Збройним Силам вдалось збити 15 обєктів, що викликало обурення читачів новин. ППО збивала дрони по 8 регіонам. Ті. що влучили, летіли, переважно, на прихронтові території. Але окрім дронів окупанти ще запускають ракети для більш руйнівного ураження інфраструктури, про що Ігнат також нагадав: “Не забуваймо ті удари “Іскандерами” по Полтавській області, а сьогодні уже бачили й удари БПЛА по об’єктах паливно-енергетичного сектору. Це буде завжди в пріоритеті ворога. Навіть не в глибині країни, а ближче до лінії фронту“.

Ігнат про те, як Росія атакує Україну

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *