Стан економіки України покращиться у 2024, – прогнози від Світового банку

світовий банк прогнозує покращення ситуації в Україні

Попри затяжну війну Україна продовжує доводити свою конкурентоспроможність не тільки на полі бою, але й в економічній сфері. Світовий банк прогнозує зростання ВВП України у 2024 році на 3,2%.

Що буде з українською економікою?

Війна в Україні інтенсивно вичерпує багато ресурсів, але за підсумками Світового банку період 2023 року був продуктивним для нашої економіки. У порівнянні з позаминулим роком ВВП країни зросло на  4,8%. На 2024 європейські та американські аналітики теж мають добрі прогнози. Ще вищим відсоток зростання ВВП очікується у 2025 – цілих 6,5%. Інформація про це з’явилась у пресс-релізі Світового банку.

Економіка Європи не постраждає через війну в Україні

Два роки країни Європи допомагають Україні вистояти проти агресії Росії. У зв’язку з цим зявилось багато різновекторних аналітичних прогнозів щодо падіння рівня економічного забезпечення європейських держав. Попри це, Світобанк заявив, що ВВП Європи поступово повертається до позитивного зростання: “У Східній Європі темпи зростання ВВП повернулися до позитивної тенденції, а в Україні темпи зростання становили 4,8%. Попри цю позитивну тенденцію, виробництво в Україні у 2023 році залишалося на 30% нижчим за рівень до вторгнення РФ“, – повідомляється у звіті.

ВВП України зростатиме, інформація від Світового банку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *