Зеленський прибув до Вільнюса з дипломатичним візитом

Зеленський вже у Вільнюсі; зустрічатиметься зі спікером Сейму

Новини

Президент України розпочав чергове політичне турне країнами Європи. 10 січня він прибув у Вільнюс, де має намір зустрітися із рядом високопосадовців країни та обговорити важливі питання щодо подальшої співпраці.

Дипломатичні зустрічі Заленського

Володимир Зеленський відзвітував на своїй сторінці про приїзд до Литви та анонсував ще кілька важливих поїздок найближчими днями. Зокрема, збирається відвідати Латвію та Естонію. “Переговори з президентом, прем’єр-міністром, спікером Сеймасу. Зустрічі з представниками політичних сил, ЗМІ та української громади”, – написав президент. Говоритимуть про можливість пришвидшити інтеграцію нашої країни до альянсу НАТО та розрахунок на військову допомогу Україні проти російської агресії.

Розроблятимуть план безпеки для України

Затяжна війна в Україні виснажила як суспільство, так і технічні ресурси країни. На випадок, якщо все ж доведеться погоджуватись на переговори з Росією, команда Зеленського готова розробляти серйозний план безпекових гарантій для України. Для узгодження багатьох деталей президент здійснюватиме дипломатичні поїздки по багатьом країнам Європи. Про майбутні перспективи, а також подяку за вже надану допомогу гарант написав так: “І звичайно, наша велика вдячність. За безкомпромісну підтримку України впродовж усіх 10 років війни, а особливо зараз, після початку повномасштабного вторгнення“. Найближчими днями його чекають візити до Таллінна та Риги.

Зеленський у Вільнюсі зустрінеться з європейськими високопосадовцями

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *