Що буде з ціною на газ в Україні у 2024?

Що буде з цінами на газ до кінця зими 2024?

Новини

Ціни на блакитне пальне, попри очікування більшості українців, до кінця сезону залишать без змін. На тлі загального зростання вартості продукції та послуг, цифри у платіжках за газ до кінця опалювального сезону не зміняться.

Від чого залежатиме вартість ціни?

Залежно від розподільчої компанії, яка надає відповідні послуги у тому чи іншому регіоні, вартість кубометра газу в лютому коливатиметься від 7,70 до 9,99 грн. Тобто у порівнянні з попередніми місяцями ціна не зміниться. Раніше прогнозувалось здорожчання газу та електроенергії з 1 лютого. Але до кінця опалювального сезону 2023-2024 ціни для українців вирішили залишити на попередньому рівні. Нагадаємо, що днями премєр-міністр держави Денис Шмигаль сказав, що Україна вперше за весь період незалежності протягом усього опалювального періоду задовольняє внутрішні споживчі потреби за рахунок газу власного видобутку.

Скільки платитимуть клієнти “НафтоГазу”

НафтоГаз” – монополіст на розподільчому ринку газоресурсів, послугами якого користуються більше 12 мільйонів українських домогосподарств. Усі клієнти компанії платитимуть за паливо по тарифу 7,96 грн за кубометр. Ціни залишаться актуальними до кінця опалювального сезону. Станом на 2024 рік це – 1 травня. “середня ціна ресурсу лютого на Українській енергетичній біржі станом на 30 січня – 11 750 грн. за тисячу кубометрів (без ПДВ). Тобто вартість природного газу для промислових споживачів (бізнесу) – суттєво вища, аніж для населення”, – пише “Обізрівач”.

Тарифи на газ в Україні: які будуть зміни?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *