Нідерланди заявили про довготривалу перспективу допомоги

Дружній жест від Нідерландів – Україну профінансують на 122 мільйони євро

Новини

Нідерланди оголосили про черговий пакет військової допомоги для України. 122 мільйони виділить уряд країни-партнерки на підтримку нашої оборонної промисловості.

“Україну важливо фінансувати не тільки зараз”

Так висловився премєр-міністр Нідерландів, маючи на увазі, що допомога нам потрібна не лише під час війни. Як тільки-то конфлікт припиниться, Україні необхідно переключитися на нарощування потужної обороноздатності на майбутнє. Про те, що Росія може напасти знову, писали вже всі видання. Західні політики розуміють рівень небезпеки, тому готові фінансувати розвиток української промисловості аж до 2030 року. «Дуже важливо підтримувати Україну не лише в короткостроковій, але й у довгостроковій перспективі. Особливо зараз важливо показати, що ми допомагаємо Україні», – прокоментувала Кайса Оллонгрен.

Європейські Фонди для допомоги Україні

Щоб процес поставок зброї та грошей до України проходив швидше, в ЄС створили спеціальні фонди військової допомоги. Фінансування від Нідерландів також має пройти певні бюрократичні процедури, але так все одно буде швидше, ніж виробляти “оборонку” самим і доставляти напряму. “Фонд IFU – ініціатива Данії та Великої Британії, запущена у 2022 році. Через фонд оборонне обладнання закуповується безпосередньо у промисловості, тож швидше потрапляє до України й бюджет використовується оптимально”, – повідомляє портал новин “Шотам”.

122 мільйони від Нідерландів отримає Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *