Видобування газу в Україні вийшло на новий рівень

Нові рекорди власного видобування газу в Україні

Новини

Нарешті в Україні вперше за багато років встановлено новий рекорд із видобування газу. Протягом останніх 20 років наша країна не могла похвалитися конкурентними цифрами, але тепер ситуація змінилася.

Скільки газу видобули у 2023 році

“Укргазвидобування” видобуло понад 1 млрд кубометрів газу з нових свердловин, введених в експлуатацію у 2023 році. Про це повідомляє пресслужба Групи Нафтогаз“, – пише “Бізнес Ліга”. Дійсно, українське підприємство встановило новий рекорд. Це сталось завдяки введенню в експлуатацію у 2023 році кількох десятків нових свердловин. Відомо, що протягом минулого року їх відкрили більше 80. З них 24 – з початковим дебітом понад 100 000 кубометрів на добу. Це значно більше у порівнянні з 2022 роком, коли нових свердловин відкрили близько 40.

Модернізація та нові технології

Відкриття нових родовищ в Україні та видобуток газу з тих, що функціонували раніше – все це стало можливим завдяки впровадженню нових технологій. Вони дозволили видобувати сировину із глибинних пластів, котрі були не доступними при роботі вітчизняним обладнанням. Допомога західних партнерів поставила на нові рейки не тільки видобуток газу в Україні, але й інші сфери виробництва. Наразі державне підприємство “Укргазвидобування” навіть випередило потужності Рената Ахметова, який також займається цією галуззю.

Україна встановила новий рекорд із видобутку газу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *