Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда

Польща пропонує провести саміт з Україною під час свого головування в ЄС

Новини

Польський президент Анджей Дуда висловлює думку, що під час головування Варшави в Європейському союзі у 2025 році його країна має наголошувати на процесі євроінтеграції України. Також на порядку денному передбачається розгляд питання щодо ліквідації наслідків агресії російської федерації. Інформацію надає “Польське радіо”.”

Пропозиція Анджея Дуди щодо проведення двох європейських самітів

За інформацією від джерела, Анджей Дуда висунув пропозицію провести два саміти під час головування Польщі в Європейському Союзі — зі Сполученими Штатами та Україною. Це оголосив він під час заходу у Президентському палаці з нагоди 20-річчя вступу Польщі до ЄС. 

“Я вважаю, що ми повинні організувати у Польщі два європейські саміти, щоб підкреслити важливість цих ключових аспектів майбутнього розвитку Європи. Перший саміт — між ЄС та США, а другий — між ЄС та Україною, зосереджені на питаннях відбудови України та її приєднання до ЄС”, — підкреслив Дуда.

Польща знову очолить Євросоюз у 2025 році разом з Данією та Кіпром

Згідно з графіком, у першій половині 2025 року Польща знову очолить Євросоюз разом з Данією та Кіпром. Раніше президент Польщі Анджей Дуда висловлював обурення щодо можливої агресії російського президента путіна і попереджав про можливість його нападу на інші країни після війни в Україні. Крім того, на пресконференції з лідерами України Володимиром Зеленським та Литви Гітанасом Науседою, він зазначив, що Польща може передати Україні ракети для систем протиповітряної оборони радянського виробництва.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *