Як вплине на українську економіку посилення мобілізації та прийняття нового закону?

Нещодавно у мережі з’явилась стаття “Закон про мобілізацію вдарить по економіці: люди вже виводять депозити, бізнес волає про зміни”. У НБУ пояснили, чому таку інформацію не можна вважати правдивою.

Політична профанація: як проходять “найчесніші” вибори у Білорусії?

25 лютого у Білорусії розпочались парламентські вибори, які не схожі на демократичний процес вільного волевиявлення. Але Лукашенко називає таку акцію “найчеснішими виборами у світі”.

Росія зруйнувала вокзал у Костянтинівці на Донеччині, є втрати та руйнування

Вранці 25 лютого стало відомо про черговий обстріл Костянтинівки, що на Донеччині. Сьогодні РФ ракетним ударом повністю зруйнувала автовокзал та кілька споруд, що розташовані біля нього.

У Польщі знову блокують пункти пропуску, у черзі стоять близько 2500 вантажівок

25 лютого польські протестувальники, що виступають проти умов “зеленого коридору”, відновили блокування КПП “Устилуг – Зосин”. Наразі в черзі чекають приблизно 2500 вантажних фур, водії яких не можуть повернутися до України.

Яку пенсію будуть отримувати українські пенсіонери з 1 березня

В Україні прогнозується індексація пенсій, унаслідок чого більшість пенсіонерів отримають виплати приблизно на 8% більші, ніж за попередні місяці. Такі зміни офіційно анонсували в Міністерстві соціальної політики.

Два роки війни: як все починалося 24 лютого 2022 року

24 лютого 2024 виповнюється два роки з дня повномасштабного вторгнення путінських військ до України. Доки весь світ живе своїм розміреним життям, для українців події цього часу минули одним суцільним страшним епізодом. Кожен українець щодня живе одним запитанням: коли закінчиться війна?

У ГУР розповіли подробиці про черговий збитий літак РФ

Представники ГУР розповіли про ліквідацію чергового ворожого літака дальнього радіолокаційного виявлення ВКС РФ А-50У 23 лютого поблизу Приморсько-Ахтарська. Подія відбулась 23 лютого у другій половині дня, а вже ближче до вечора інформація підтвердилась.

Українські пілоти опановуватимуть управління літаками F-16 аж до червня 2024 року

Західні джерела повідомляють, що військові навчання українських пілотів на літаках F-16 триватимуть до літа 2024. Очевидно, про весняний контрнаступ цьогоріч вже не йдеться. Про “затягування” термінів не говорять; пояснюють, що для якісного навчання потрібен час.