Китайські роботи-пилососи почали лаятись і ганятись за власниками

Фото: nextpit.com

Роботи-пилососи від китайського бренду Ecovacs почали демонструвати несподівану поведінку: переслідувати своїх власників і їхніх домашніх улюбленців, а також вигукувати нецензурні та расистські фрази. Про такі випадки повідомили користувачі з кількох міст США, пише ABC News.

Імовірно, це стало наслідком втручання хакерів, які знайшли вразливість у системі безпеки пилососів і підключилися до них віддалено. Завдяки наявності мікрофона та камери, пристрої могли використовуватися для стеження за власниками.

Один із користувачів розповів, що під час перегляду телевізора його робот-пилосос раптово почав видавати дивні звуки, схожі на переривчасті радіосигнали. Через мобільний додаток він помітив, що хтось отримав доступ до камери і керування пилососом. Чоловік змінив пароль і перезавантажив пристрій, але через деякий час пилосос знову почав рухатися і видавати образливі фрази.

Зміна пароля та перезавантаження не вирішували проблему — пристрої припиняли дивну поведінку лише після повного відключення від мережі або скидання до заводських налаштувань без підключення до інтернету.

Компанія Ecovacs вже знає про вразливість і обіцяє випустити оновлення системи безпеки найближчим часом. Проблема стосується лише моделей Deebot X2.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *