На Європу насувається циклон: як вплине на Україну

Фото: Getty Images

В Атлантичному океані з урагану Kirk сформувався позатропічний циклон, який наближається до Європи. За прогнозами, він досягне території Франції 9 жовтня. Проте Україні загрози він не несе, оскільки поступово втрачатиме силу. Про це повідомила синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха в коментарі УНІАН.

“Коли циклон досягне Європи, його інтенсивність поступово спадатиме”, — зазначила експертка.

На запитання про можливий вплив на Україну, Птуха уточнила, що прямої загрози для нашої території цей циклон не становить.

“Хоча циклон дещо змінить баричне поле над Європою, Україна не опиниться під його безпосереднім впливом. Натомість зниження тиску в регіоні може бути спричинене і іншими циклонами”, — додала вона.

Зазначимо, в бік Флориди (США) зараз рухається ураган “Мілтон”. Він може стати одним із найпотужніших штормів в історії спостережень.

За даними Reuters, понад мільйон мешканців прибережних зон уже отримали розпорядження про евакуацію.

Крім того, через майбутній ураган президент США Джо Байден скасував свою поїздку на зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» у Німеччині. Зустріч мала відбутися у суботу, 12 жовтня.

Нагадаємо, два тижні тому ураган Хелен зійшов на узбережжя Мексиканської затоки, досягнувши четвертої категорії шторму. Він забрав життя щонайменше 225 людей у штатах Флорида, Джорджія, Південна Кароліна, Теннессі, Вірджинія та Північна Кароліна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *