В Україні можуть дозволити в’язням тимчасово залишати колонію

Фото: ngoauu.org

Кабінет міністрів підтримав законопроект, що передбачає надання можливості певним категоріям ув’язнених тимчасово покидати виправні установи. Про це поінформував представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Згідно з законопроектом, тимчасовий виїзд може бути дозволений у разі смерті близького родича або наявності серйозного захворювання, що загрожує життю.

Однак така можливість не буде доступна всім ув’язненим. Тимчасове звільнення стосуватиметься лише тих, хто перебуває у виправних колоніях або дільницях соціальної реабілітації мінімального рівня безпеки, за умови полегшених або загальних умов утримання. Також така можливість розглядається для осіб, які відбувають покарання в установах середнього рівня безпеки та виховних колоніях.

За словами Тараса Мельничука, засуджені можуть отримати звільнення на сім днів з додатковим часом до трьох діб на дорогу.

Інші категорії ув’язнених також можуть отримати дозвіл на тимчасовий виїзд з колонії, але лише на одну добу без урахування часу на дорогу. У такому випадку їх супроводжуватимуть працівники колонії, а витрати на охорону повинні будуть покрити або родичі, або самі засуджені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *