До Києва прибули представники МВФ — що планують обговорювати

До Києва прибули представники Міжнародного валютного фонду

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) прибула до Києва, щоб розпочати дискусії з українськими урядовцями щодо податково-бюджетних планів на друге півріччя 2024 року та середньострокову перспективу. Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян.

Делегацію очолює Гевін Грей. Зустрічі з українською владою та іншими партнерами розпочнуться вже сьогодні.

МВФ розпочав переговори в Києві: фокус на бюджеті та податках

До Києва прибули представники Міжнародного валютного фонду для обговорення ключових економічних питань. Команда на чолі з Гевіном Греєм розпочинає зустрічі з українськими офіційними особами та партнерами. Основною темою обговорень стане податково-бюджетна політика на друге півріччя 2024 року та середньострокові перспективи економічного розвитку України.

Програма EFF: Україна отримала п’ять траншів та чекає на нові

У березні 2023 року Міжнародний валютний фонд затвердив для України програму EFF на загальну суму 15,6 млрд доларів. На сьогоднішній день Україна вже отримала п’ять траншів на загальну суму близько 7,6 млрд доларів, зокрема 900 млн доларів у березні та 2,2 млрд доларів у липні. У 2024 році Україна може розраховувати на ще два транші по 1,1 млрд доларів кожен у жовтні та грудні. Програма також передбачає фінансування до 122 млрд доларів до 2027 року, з можливим збільшенням до 140,7 млрд доларів у разі затяжної війни, що підвищує фінансову стабільність країни в умовах непередбачуваних глобальних викликів.

Раніше саміт НАТО у Вашингтоні 9-11 липня ухвалив рішення про посилення присутності Альянсу в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *