У Раді хочуть оподатковувати всі посилки з-за кордону

Фото: Getty images

В Україні можуть скасувати пільгу щодо несплати ПДВ на закордонні посилки вартістю до 150 євро. Про це на форумі “Бізнес і війна” повідомив голова комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Він зазначив, що наразі готується відповідний законопроєкт. “Спілкуючись із бізнесом, я не чув іншого підходу — пільгу у вигляді 150 євро треба прибрати. Ми закінчуємо підготовку відповідного законопроєкту, внесемо його, зволікати не будемо. Попри те, що певний прошарок нашого населення буде незадоволений”, – підкреслив Гетманцев.

На думку політика, звільнення від ПДВ на посилки до 150 євро створює “дисбаланси в системі оподаткування”. Вітчизняний виробник змушений сплачувати ПДВ, тоді як закордонні товари, наприклад з Китаю, цим податком не обкладаються.

“З погляду державної податкової політики це абсолютний нонсенс, безглуздя. Ми гнобимо людей, які тут створюють додану вартість, сплачують податки, на користь людей, яких ми навіть не знаємо”, – наголосив він.

Гетманцев також зазначив, що держава надто довго затягувала з ухваленням такого рішення. Раніше в парламенті вже піднімалася ідея підвищення ставки ПДВ разом із збільшенням військового збору, однак це рішення тоді відхилили.

“Коли держава звертається до громадян і каже: армії не вистачає коштів, давайте кожен із нас підтримає цю важливу мету, то є лише дві можливі відповіді – це військовий збір і ПДВ”, – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *