в Україні буде чергове підвищення цін

В Україні очікується чергова хвиля здорожчання продуктів

Новини

Війна в Україні диктує свої правила розвитку економічних процесів. На тлі цього очікується здорожчання продуктів харчування. Деякі категорії продуктів широкого вжитку будуть дорожчати щомісяця.

Ціни ростуть, а прибутки падають

Нажаль, саме такою є картина на поточний час. Політики пояснюють: потрібно потерпіти, адже в країні триває війна. Натомість фінансовий розрив між представниками української “еліти” та пересічними громадянами стає все більш відчутним. Підтвердженням цього є анонс подальшого здорожчання основних категорій продуктів харчування. Йдеться про хліб та круп’яні вироби, молочні та м’ясні продукти. Про це йдеться у матеріалі, підготованому економістом Олегом Пендзіним.

Аналіз зростання цін за попередній рік

Кожного кварталу упродовж року дослідники проводять орієнтовний аналіз ситуації з цінами на продуктовому ринку. Якщо оцінювати ситуацію загалом за весь рік, то можна зробити висновок, що ціни зросли так:

  • картопля (на 64,5% більше);
  • яблука (на 35,4% вище);
  • дитячі молочні суміші (на 24,9% дорожче);
  • яловичина (на 19,9% більше);
  • філе куряче (на 17,7% вище).

Водночас, для врівноваження ситуації, представники Рахункової палати запевнили, що деякі категорії товарів “упадуть” у вартості. Мали на увазі яйця, олію та гречку. Але фактично, не суттєве зниження цін відбулось у грудні 2023, після чого цінники у магахинах знову змінились не в вигіднішу для споживачів сторону.

В Україні чекають на чергове здорожчання цін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *