Мобілізація "витягує" колосальні кошти з держбюджету

Як вплине на українську економіку посилення мобілізації та прийняття нового закону?

Нещодавно у мережі з’явилась стаття “Закон про мобілізацію вдарить по економіці: люди вже виводять депозити, бізнес волає про зміни”. У НБУ пояснили, чому таку інформацію не можна вважати правдивою.

Continue Reading
У Білорусії 25 лютого розпочались парламентські вибори

Політична профанація: як проходять “найчесніші” вибори у Білорусії?

25 лютого у Білорусії розпочались парламентські вибори, які не схожі на демократичний процес вільного волевиявлення. Але Лукашенко називає таку акцію “найчеснішими виборами у світі”.

Continue Reading
Вокзал у Костянтинівці на Донеччині повністю зруйновано

Росія зруйнувала вокзал у Костянтинівці на Донеччині, є втрати та руйнування

Вранці 25 лютого стало відомо про черговий обстріл Костянтинівки, що на Донеччині. Сьогодні РФ ракетним ударом повністю зруйнувала автовокзал та кілька споруд, що розташовані біля нього.

Continue Reading
Польща заблокувала останній пункт пропуску для українців

У Польщі знову блокують пункти пропуску, у черзі стоять близько 2500 вантажівок

25 лютого польські протестувальники, що виступають проти умов “зеленого коридору”, відновили блокування КПП “Устилуг – Зосин”. Наразі в черзі чекають приблизно 2500 вантажних фур, водії яких не можуть повернутися до України.

Continue Reading
В Україні підвищать пенсії через зростаючу інфляцію

Яку пенсію будуть отримувати українські пенсіонери з 1 березня

В Україні прогнозується індексація пенсій, унаслідок чого більшість пенсіонерів отримають виплати приблизно на 8% більші, ніж за попередні місяці. Такі зміни офіційно анонсували в Міністерстві соціальної політики.

Continue Reading
В Україні згадують страшний день 24 лютого 2022 року

Два роки війни: як все починалося 24 лютого 2022 року

24 лютого 2024 виповнюється два роки з дня повномасштабного вторгнення путінських військ до України. Доки весь світ живе своїм розміреним життям, для українців події цього часу минули одним суцільним страшним епізодом. Кожен українець щодня живе одним запитанням: коли закінчиться війна?

Continue Reading
Збиття літака РФ офіційно підтвердили в ГУР

У ГУР розповіли подробиці про черговий збитий літак РФ

Представники ГУР розповіли про ліквідацію чергового ворожого літака дальнього радіолокаційного виявлення ВКС РФ А-50У 23 лютого поблизу Приморсько-Ахтарська. Подія відбулась 23 лютого у другій половині дня, а вже ближче до вечора інформація підтвердилась.

Continue Reading
Українських пілотів навчатимуть аж до осені

Українські пілоти опановуватимуть управління літаками F-16 аж до червня 2024 року

Західні джерела повідомляють, що військові навчання українських пілотів на літаках F-16 триватимуть до літа 2024. Очевидно, про весняний контрнаступ цьогоріч вже не йдеться. Про “затягування” термінів не говорять; пояснюють, що для якісного навчання потрібен час.

Continue Reading
ЗСУ ліквідували 60 окупантів одним ударом

Наслідки потужного удару ЗСУ по полігону РФ: знищено десятки окупантів

20 лютого українські військові завдали ракетного удару по полігону, де шикувались підрозділи армії РФ. Відомо, що там вдалось знищити близько 60 окупантів. Інформація з’явилась в мережі під ранок 21 лютого.

Continue Reading
Шойгу поквапився: Кринки все ще під контролем ЗСУ

Шойгу ввів оману Путіна: відзвітував про захоплення плацдарму раніше часу

Під час брифінгу російського президента Володимира Путіна та міністра оборони Сергія Шойгу останній заявив, що 19 лютого російські війська “зачистили” великий плацдарм на лівому березі Дніпра. Як виявилось, міністр поквапився і видав бажане за дійсне.

Continue Reading